Ken je de situatie dat je als bedrijf snel wilt weten wat er bij je klanten speelt? Je hebt bijvoorbeeld een nieuw idee dat je wilt polsen of hebt behoefte aan regelmatig feedback van je klanten, bijvoorbeeld in een Agile omgeving? Jij of je collega’s willen graag het gesprek met je klanten aan gaan maar je weet niet zo goed hoe je dit moet aanpakken? Hoe hou je bijvoorbeeld een goed interview? Hoe bereid je het gesprek voor? Hoe stel je de juiste vragen? Hoe krijg je diepgang in het gesprek? En hoe zorg je voor een prettige sfeer?

Als dit herkenbaar voor je is biedt de interview training kwalitatief onderzoek

Inzicht krijgen in je klant kun je zelf

een oplossing.

In deze training leer je de basis hoe je als organisatie zelf een goed interview kunt houden. Het biedt de basis om een goed gesprek met je klanten aan te gaan. Vanaf de voorbereiding tot het gesprek. Je leert hoe je de juiste vragen stelt, diepgang krijgt en zorgt voor een prettige sfeer. We starten met theorie en daarna is het vooral een kwestie van veel oefenen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere luisteren, doorvragen, samenvatten en lichaamstaal.

Duur 2 dagdelen (op 2 verschillende dagen, met tussentijds ruimte om te oefenen)

Wat levert het je op?

  • Een kijkje in de belevingswereld van je klant, Je krijgt dieper inzicht door zelf te ervaren wat hem bezig houdt
  • Ontzettend leuke en leerzame gesprekken met je klanten
  • Snel en op je eigen moment in staat om klantinzichten te verzamelen; je bent niet afhankelijk van andere partijen
  • Je wordt alerter op signalen, waar je, naast interviews, ook in de dagelijkse praktijk plezier van hebt.

 

Voor wie is deze training bedoeld?

  • Voor organisaties die zelf het gesprek willen aangaan met hun klanten en prospect om beter te snappen en te voelen wat hun drijfveren, emoties, wensen en behoefte zijn.
  • Voor organisaties die Agile werken en waarbij er regelmatig behoefte is aan klantfeedback.
  • Voor marketeers die zich bezig houden met propositieontwikkeling.
  • Voor innovatie afdelingen die zich bezig houden met productontwikkeling.
  • Voor marktonderzoekers die zich willen verbreden in kwalitatief onderzoek.
  • Voor accountmanagers, verkoopmedewerkers en servicemedewerkers die op een andere manier het gesprek met de klant aan willen gaan.

Wat is de investering?

De incompany basistraining Inzicht krijgen in je klant kun je zelf kost €1.900 per (2 dagdelen, exclusief BTW en locatiekosten). Per dagdeel kunnen maximaal 9 deelnemers meedoen.

Om het geleerde daadwerkelijk in de praktijk te brengen biedt SamConsult aanvullende coaching on the job. De kosten hiervoor bedragen €1100 voor 10 uur en € 2100 voor 20 uur coaching. Hierbij kun je denken aan hulp bij het maken van een gesprekspuntenlijst, extra interviewtraining of begeleiding bij de gesprekken.

Maatwerk binnen de trainingen is mogelijk. De kosten hiervoor bedragen 120 euro per uur exclusief BTW.

 

Meer weten over deze training? Neem dan contact op of laat je gegevens achter middels onderstaand contactformulier. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

t: +31 6 22967826

m: contact@samconsult.nl